duminică, 22 august 2010

Cand oamenii uita.

Mi-am adus aminte zilele astea de o intamplare extraordinar de urata si am tot vrut sa postez un articol pe tema aceasta.Mi s-a intamplat ca intr-o zi mergand spre scoala sa vad o scena terifianta.Un barbat lovea cu salbaticie o femeie in plina strada sub ochii zecilor de trecatori.Lucrul care m-a socat cel mai tare este faptul ca nimeni nu-i sarea femeii in ajutor desi striga cat o tineau plamanii de tare sperand sa rasara vreun bun samaritean care in final s-a dovedit a nu aparea.Recunosc ca si eu eram unul dintre martorii tacuti,dar scuza mea era ca daca as fi intervenit(pentru ca imi doream asta din tot sufletul) barbatul mi-ar fi dat si mie cateva palme bune iar eu una nu pot suferi violenta asa ca am stat acolo in strada si am privit.Am privit si am sperat ca un trecator o va salva din mainile distrusului care se gasise sa o bata crezand ca e un fel de posesiune,un obiect fara sentimente si ca fara repercursiuni poate da in ea nestingherit.
Scena s-a incheiat intr-un final cand bestia s-a plictisit de atata dat in saraca femeie.Eu socata nu puteam sa ma misc deloc din locul unde stateam.Parca prinsesem radacini si nu mai puteam sa ma departez de acolo.La un moment dat tipul mi-a aruncat o privire,poate credea ca o sa-mi fie frica de el sau cine stie ce era in mintea lui.Nu imi era frica de el,dar ma dezgusta.Ma facea sa il urasc prin simplu fapt ca in fata mea si-a permis sa faca asemenea gesturi si ca mai ales a dat intr-o femeie.Mi se pare atat de josnic ca si-a folosit muschii aia in scopuri atat de proaste cand putea sa se duca sa munceasca ceva sau sa plesneasca un sac de box daca se credea asa macho si suparat.Orice se intampla eu nu concep ca un barbat sa dea intr-o femeie,este pur si simplu tampit total sau nebun daca ajunge la asemenea gesturi extreme.
Nu uitati ca oamenii nu sunt posesiuni,nu uitati ca toti avem sentimente si ne doare atunci cand suntem raniti,nu uitati ca numai o viata avem si asta este prea scurta ca s-o manjim cu suferinta,nu uitati ca femeile sunt egale cu barbati si nimeni nu are dreptul sa rupa aceasta egalitate,nu uitati ca frumusetea unei relatii se traduce prin gradul de intelegere si nu prin bataile primite,nu uitati!!

2 comentarii:

  1. uite o chestie... unii oameni cred ca altii sunt doar simple obiecte de care se pot descotorosi cand se plictisesc de ele ,sau nu mai au nevoie.
    am asistat si eu la o scena de genul...>_<
    a da , si nu pot sa gandesc pozitiv , sunt o depresiva si pesimista convinsa.
    dar multumesc de cuvintele frumoase .
    si tu scri frumos.ai un cititor in plus.
    Te imbratisez si te pup. Ai grija de tine.

    RăspundețiȘtergere
  2. :)draga mea, nu am asistat, am fost in locul femeii de care spui:), oamenii de genul acel om - animal in traducere libera- , nu au ce sa uite, pt ca ei nu au amintiri, ei nu stiu sa simta, ei stiu doar SA AIBA! si SA CEARA!
    ei nu stiu nimic!desi se cred atotstiutori!:)
    te pup, si obiosnuieste-te cu ideea ca oamenii nu sunt ce am vrea noi sa fie1

    RăspundețiȘtergere