Follow by Email

joi, 3 martie 2011

Rutina..o alt fel de dependenta.

Rutina.Acesta este cuvantul care ne guverneaza viata si fiecare secunda a existentei noastre efemere.Oamenii se trezesc dimineata, se spala pe dinti, isi iau micul dejun, pleaca la serviciu sau scoala, vin acasa de obicei foarte obositi si fara prea mult chef de discutii, urmaresc ceva la televizor sau la calculator si apoi se duc sa doarma doar pentru a incepe o zi identica in dimineata urmatoare.
Unde sunt visele si idealurile fiecarui om? Unde se ascund dorintele de aventura, de necunoscut? Omul a ajuns atat de legat de tabieturile si rutina zilnica incat a uitat sa mai traiasca in adevaratul sens al cuvantului. Totusi, cum putem evada din aceasta inchisoare creata chiar de mainile noastre? Cum sa aratam o alta fata a noastra cand oamenii s-au obisnuit cu aparentele afisate, niste aparente in care credem poate si noi..
Lucrurile sunt intotdeauna simple insa noi ne luam libertatea de a le complica. Evadarea din rutina incepe cu pasi mici, dar siguri. Un prim pas poate fi chiar ora la care te trezesti dimineata, poti de acum inainte sa iti setezi ceasul sa sune cu o jumatate de ora inainte de ora ta obisnuita la care te trezesti si sa-ti rezervi acea jumatate de ora tie. Poti intr-o zi sa te duci la scoala sau la serviciu cu autobuzul sau metroul in loc de automobilul personal ca in toate zilele. Poti sa te opresti in fata unui magazin in care nu ai avut niciodata curajul sa intri pentru ca il considerai prea scump sau fitos si sa arunci o privire, ai putea fi uimit de rezultate.
Nu acceptati sa nu cresteti la adevarata voastra valoare. Nu lasati rutina si obiceiurile sa va transforme in niste roboti. Deschideti ochii, lumea este mult mai mult decat rutina in care ne blocam cu totii la un moment dat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu